Portrættegning

Om tegneren

Mikkel

Jeg har helt fra barns ben altid været meget kreativ, jeg elskede at tegne, og bestilte stort set ikke andet end at producere den ene efter den anden tegning en overgang. Den gang var det dog helt andre motiver der interesserede mig - hovedsagligt dinosaurer og sådan noget!

Det var først da jeg var 15 år, jeg for alvor fandt ud af jeg havde et medfødt talent med en blyant og et stykke papir. Nu var det ikke længere så interessant at tegne "barnlige" ting som dinosaurer og tegneseriefigurer - Så jeg kastede mig ud i nye udfordringer. Det startede med at jeg begyndte at tegnede tilfældige hverdagsobjekter, som f.eks. sko, flasker, vaser osv. Alt hvad der lige var i nærheden.

Det blev efterhånden ret tydeligt, hvor min stærke side lå, nemlig i virklighedstro tegning - eller fotografisk tegning som man også kalder det - Evnen til at tegne så virklighedstro og detaljeret, at det til tider kan forveksles med et fotografi.

Der gik ikke lang tid før jeg kastede mig over portrættegning. I første omgang var det ud fra billeder af kendte personer, som jeg fandt i magasiner og blade. Og det faldt mig forbavsende let. Inden længe begyndte venner og bekendte at spørge om jeg ville tegne portrætter for dem... Og det har jeg så gjort lige siden.

I dag er jeg 29 år og arbejder som grafiker, i et lille reklamebureau jeg startede op i 2005. Her får jeg rig mulighed for at bruge mine kreative evner, men meget af det foregår selvfølgelig digitalt. Derfor har jeg startet Portrætfabrikken.dk, som et lille fritids projekt, så jeg får holdt mit tegning ved lige.

Mvh.
Mikkel Johansen

Portrættegner